Om Randers Kommunes vindmølleråd

Randers Kommune har oprettet et vindmølleråd, som modtager ansøgninger til 'Grøn ordning'. 'Grøn Ordning' er en pulje fra Staten til at støtte aktiviteter og projekter i de kommuner, der har givet plads til nye vindmøller. Ordningen udløber d. 21. februar 2018. Randers kommune har disponeret sine midler i ordningen, hvorfor det ikke er muligt at søge støtte i vindmøllerådet i øjeblikket.

Ved opstilling af nye vindmøller giver Staten et beløb til almennyttige formål i den kommune, hvor møllen er placeret. Rigtig mange grønne kroner er i omløb for tiden, til glæde for klimaet, den vedvarende energi og lokale arbejdspladser i kommunen.

I 2011, 2014, 2015 og 2016 uddelte Vindmøllerådet støtte til en række almennyttige projekter.

Her kan du se en samlet liste over projekter, der har modtaget tilskud fra Vindmøllerådet i 2011 og en liste over projekter som fik støtte i 2014. Projekter der fik støtte i 2015, kan du se her

De projekter i Randers Kommune, der tidligere har fået støtte er hovedsageligt projekter, vedrørende aktivitetspladser og forsamlingshuse. Generelt samlingssteder. Der har været tendens til fokus på fremme af vedvarende energi, for eksempel etablering af solvarmeanlæg, energivenligt byggeri, renovering samt forskellige formidlingsprojekter, men det er ikke et krav.